Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


helpdesk:nl:algemeen:marketing

In het tabblad Marketing kun je kiezen op welke sites je wilt adverteren.

Hiervoor wordt de door jouw opgemaakte advertentie gebruikt. De advertentie maken doe je als volgt:

Stap 1: Naar Marketing

Na het inloggen kom je aan op de pagina “Reserveringen”. Klik nu op ‘Marketing’ in de menubalk bovenin.

Stap 2: Advertentie aanpassen

Op deze pagina vind je verschillende marketing mogelijkheden en daaronder jouw accommodatie met ‘Acties’. Klik vervolgens op het parasolletje om een advertentie aan te maken of te wijzigen.

Stap 3: Gegevens invullen

Je bent nu op de pagina waarop je de gegevens van de advertentie kan aanpassen. Dit ziet er als volgt uit:

Soort accommodatie

Hier kunt u het type van de accommodatie aangeven. Dit is van belang zodat het op de juiste websites wordt geplaatst en goed te vinden is in de Zoek & Boek module.

Upload afbeelding

Bij ‘Upload afbeelding’ kan je een afbeelding selecteren die wordt gebruikt op de advertentiekop. Deze wordt echter niet meteen geüpdatet als je klikt op ‘Gegevens wijzigen’. Dit gebeurd met de dagelijkse update tussen 01.00 uur en 03.00 uur ’s nachts.

De afbeeldingen helpen ook mee voor de vindbaarheid van de zoekmachines. De zoekmachines kijken namelijk naar de originaliteit en de bestandsnamen van afbeeldingen op de websites. Hoe origineler de afbeelding, hoe beter het scoort op vindbaarheid. Voor de bestandsnaam is het belangrijk om wederom enkele zoekwoorden te verwerken. Zorg er dus altijd voor dat de afbeeldingen niet ‘foto001.jpg’ als naam hebben. ‘vakantiehuis-gezinnen-veluwe.jpg’ is een betere naam.

Aantal slaapkamers, slaapplekken en badkamers

Hier kun je het aantal slaapkamers, slaapplekken en badkamers invoeren. Deze informatie wordt o.a. getoond op de advertentiekoppen van ElkeTrip en ElkeGroep. Het aantal personen haalt de advertentiekop niet op uit het veld ‘Aantal slaapplaatsen’ die je in kan vullen in de advertentie maar bij het veld ‘Maximaal aantal personen’ die je kan wijzigen bij [Accommodaties] – [Accommodatie bewerken (potloodje)] – [Financieel].

Aangepast huis

Bij ‘Aangepast huis’ kunt u ‘ja’ aanvinken als jouw accommodatie invalide vriendelijk en rolstoeltoegankelijk is. Anders vink je ‘nee’ aan. Als je bent aangesloten bij ElkeTrip en ‘ja’ hebt geselecteerd, dan komt de advertentie ook op ElkeBeperking.nl te staan.

Tekstvakken

Vervolgens zijn er vier grote tekstvakken waar je tekst kunt invullen of aanpassen die de klant kan lezen onder het tabblad ‘informatie’ als ze op uw advertentie klikken. Deze tekstvakken zijn: ‘Omschrijving Accommodatie’, ‘Omgeving omschrijving’, ‘Recreatie omschrijving’ en ‘Prijzen omschrijving’.

Bij ‘Omschrijving Accommodatie’ kan je informatie kwijt over de accommodatie zelf, bijvoorbeeld hoeveel slaapkamers, badkamers of andere faciliteiten er zijn.

Bij ‘Omgeving omschrijving’ kan je iets vertellen over de omgeving waarin jouw faciliteit staat.

Het tekstvak ‘Recreatie omschrijving’ is er voor de recreatie. Hier kan je de recreatiefaciliteiten belichten, zoals; speeltuinen, kampvuurplaatsen, sportvelden etc. Ook kun je hier recreatie in de buurt belichten zoals; bioscopen, musea, etc.

In ‘Prijzen omschrijving’ kan je informatie geven over de prijzen van uw accommodatie. De prijzen omschrijving komt (als het is ingevuld) op een apart tabblad ‘Prijzen’ te staan op uw advertentie.

Onder de tekstvakken heeft u nog 3 velden om in te vullen; de titel van de website, zoekwoorden voor de zoekmachines, en een omschrijving voor de zoekmachine.

Titel (Website)

Wat u invult bij ‘Titel (Website)’ komt tevoorschijn op het tabblad in de browser (zie afbeelding), maar ook in de resultatenpagina van zoekmachines. De titel is dus voor twee dingen erg belangrijk: • Duidelijkheid voor de klant • Vindbaarheid voor zoekmachines

Maximale lengte titel

De maximale lengte van een titel wordt bepaald door het aantal pixels (maximaal 512). Dit komt neer op een aantal tekens van 55 tot 60. Daarna wordt de titel niet meer weergegeven en worden er puntjes geplaatst op het eind. Probeer dus altijd binnen de 55 tot 60 tekens te blijven.

Duidelijkheid voor de klant

Het is dus belangrijk dat je een duidelijke naam kiest, zodat de bezoeker de advertentie goed kan herkennen. De accommodatienaam moet dus altijd vermeld zijn. Een bedrijfsnaam is optioneel, als je ervoor kiest om een bedrijfsnaam te vermelden dan kunt u deze het beste achteraan zetten. Voor een goede leesbaarheid is het gebruik van scheidingstekens erg belangrijk, bij voorkeur het ‘|’ teken.

Vindbaarheid voor zoekmachines

Een titel is één van de belangrijkste factoren voor de vindbaarheid in zoekmachines. Hiervoor is het verstandig om zoekwoorden te verwerken in de titel. Als je bijvoorbeeld een groepsaccommodatie heeft, dan is het verstandig om dit als eerst te vermelden. Daarbij is het ook verstandig om de provincie of regio naam te vermelden, aangezien mensen hier vaak op zoeken.

Voorbeeld Een voorbeeld van een goede titel is: ‘Groepsaccommodatie het Voorbeeldhuis | Veluwe, Gelderland’

Zoekwoorden zoekmachines

In het veld ‘Zoekwoorden zoekmachines’ kan je nog een keer los de woorden of termen zetten die mogelijke klanten gebruiken om jou te vinden. Denk aan woorden als; vakantiehuis, vakantie, Nederland, Veluwe, weekend weg, familie, mindervalide.

Omschrijving zoekmachines

Wat je invult bij ‘Omschrijving zoekmachines’ wordt zichtbaar in de resultatenpagina van de zoekmachine. Hieronder in het rode vakje is een voorbeeld hoe dit eruit ziet voor YouTube.

Hier kan je een kort verhaaltje neerzetten over jouw accommodatie (maximaal 150 – 160 karakters). Hier is het van belang dat je de zoekwoorden verwerkt in een kort verhaaltje dat ook aantrekkelijk is om te lezen.

Stap 4: Wijzigingen opslaan

Als je klaar bent met het invullen of aanpassen van de informatie, dan kun je onderaan de pagina klikken op ‘Gegevens wijzigen’. De wijzigingen worden dan opgeslagen.

Stap 5: Foto’s

Bovenin de menubalk met de grote pictogrammen kan je klikken op de camera. Je gaat dan naar de foto’s.

De foto’s die je hier plaatst worden geplaatst om de bezoekers een goed beeld te geven van de accommodatie, plaats daarom zoveel mogelijk relevante foto’s van uw accommodatie. Voor ElkeTrip en ElkeGroep worden de foto’s ook gebruikt voor de foto-slider. Als dit voor jou het geval is, plaats dan minstens 4 á 5 foto’s zodat de slider soepel doorloopt naar de volgende foto.

Erg belangrijk is dat de foto’s van goede kwaliteit zijn en dat de bestandsnamen zijn voorzien van zoekwoorden, meer uitleg hierover kan je vinden bij Stap 4 – Upload afbeelding.

Als je hebt geklikt op het grote camera pictogram in de balk, kun je klikken op de grote groene plus om een afbeelding toe te voegen. Hier kun je een bestand selecteren en een titel geven om het voor jezelf overzichtelijk te houden. Vervolgens kun je op ‘Afbeelding toevoegen’ klikken.

Dit kan je meerdere malen herhalen. Als je terug naar het overzicht gaat, zie je welke foto’s je hebt toegevoegd.

Klaar!

Gefeliciteerd! Je hebt de advertentie aangemaakt of aangepast.

Mocht je de advertentie voor het eerst hebben aangemaakt voor een nieuwe accommodatie voor ElkeTrip of ElkeGroep en staat de advertentie nog niet live? Neem dan contact met ons op, dan zullen wij de advertentie koppelen en live zetten.

Kom je er toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

helpdesk/nl/algemeen/marketing.txt · Laatst gewijzigd: 2019/01/29 13:46 door ramon